Arī turpmākos divus gadus būs pieejams valsts atbalsts bērnu izglītošanai privātajos bērnudārzos

2014.gadā un 2015.gadā valsts turpinās piešķirt atbalstu bērniem, kuri apmeklē privātās izglītības iestādes, jo nav ieguvuši vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Kopējais pašvaldības piešķirtais finansējums un valsts atbalsts nedrīkstēs pārsniegt 228 eiro (160 lati) Rīgas plānošanas reģionā esošā privātā izglītības iestādē un 185 eiro (130 lati) - ārpus Rīgas plānošanas reģiona esošā privātā izglītības iestādē.

Tādējādi tiks sniegts atbalsts vecākiem, kuru bērni nav nodrošināti ar vietām pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs, un tādēļ viņi nevar iesaistīties darba tirgū.

Valdība šodien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto alternatīvo noteikumu projekta redakciju, bet vienlaikus noteica, ka līdz tā parakstīšanai tas jāsaskaņo ar Latvijas Pašvaldība savienību, Tieslietu un Finanšu ministrijām.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais