Saskaņas centrs kārtējo reizi rosina pareizticīgo Ziemassvētkus noteikt par brīvdienu

© Aigars Eglīte

Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcija iesniegusi Saeimā likumprojektu, kurā paredzēts, ka 7.janvāris - diena, kad pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus, - Latvijā ir jānosaka par brīvdienu, informē SC.

SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins norāda, ka pirms gada Reformu partijas deputāti iesniedza Saeimā izskatīšanai likumprojektu, kurā bija iecerēts, ka valsts iedzīvotājiem reizi gadā, jebkurā dienā, ir tiesības saņemt brīvdienu. Tādējādi cilvēki, kuri svin Ziemassvētkus nevis 25.decembrī, bet gan 7.janvārī, varētu savos svētkos pilnīgi likumīgi neiet uz darbu, piebilst Agešins.

Šie likumprojekti tika nodoti komisijām, tomēr ir pagājis gads, bet nav sākta to izskatīšana pēc būtības. "Mēs uzskatām, ka valdošā koalīcija, pompozi prezentējot šo likumprojektu, vienkārši ir mānījusi simtiem tūkstošu pareizticīgo un vecticībnieku," teikts SC paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Līdz ar to SC uzskata par nepieciešamu iesniegt likumprojektu, ka 7.janvārim ir jākļūst par oficiālu brīvdienu, skaidro SC deputāts Ivans Klementjevs.

"Balsošanas rezultāts par mūsu likumprojektu skaidri parādīs nodomu patiesumu un pagaidām vēl valdošās koalīcijas deputātu doto solījumu vērtību. Mēs aicinām visus deputātus neatkarīgi no partijiskās piederības spert soli pretī lielai Latvijas sabiedrības daļai un atzīt šos svētkus par oficiāliem, parādot cieņu nozīmīgas Latvijas iedzīvotāju daļas reliģijai un kultūrai," pauž Klementjevs.