Eksperti sagatavojuši priekšlikumu KNAB pārvaldības uzlabošanai

Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā augsta līmeņa ekspertu darba grupa sagatavojusi priekšlikumu projektu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārvaldības un darbības efektivitātes uzlabošanai.

Darba grupas galaziņojuma projekts izsūtīts visām iesaistītājam pusēm, un prokuratūra gaidīs akceptu un komentārus, lai nākamajā sanāksmē lemtu par galaziņojuma apstiprināšanu, aģentūrai LETA norādīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Kamēr priekšlikumi nav akceptēti, prokuratūra tos pagaidām nepubliskos.

Darba grupas locekle "Sabiedrības par atklātību - Delna" padomes priekšsēdētāja Inese Voika aģentūrai LETA teica, ka priekšlikumi ir detalizēti, taču, kamēr prokuratūra tos nav lēmusi publiskot, no viņas puses arī būtu nekorekti tos šobrīd atklāt.

"Tur nav nekas tāds, kas rosinātu likvidēt KNAB. Manis svarīgi bija tas, ka KNAB lielākā daļa iekšējo dokumentu ir ļoti neskaidri. Liela daļa šo ziņojumu sastāv no šo dokumentu uzskaites," norādīja Voika.

Jau ziņots, ka darba grupas uzdevums ir izvērtēt KNAB darbību regulējošās tiesību normas, kā arī sagatavot priekšlikumus par nepieciešamo pasākumu kopumu biroja darbības efektivitātes uzlabošanai.

KNAB jau ilgāku laiku ir domstarpības starp biroja darbiniekiem un KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku.

Premjers 22.augustā pauda uzskata, ka konflikts pamatā ir izveidojies nevis personāliju, bet sistēmisku problēmu dēļ. Lai risinātu nesaskaņas, premjers un ģenerālprokurors šajā dienā nolēma izveidot darba grupu, kas savus priekšlikumus vienlaicīgi iesniegs KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam un Dombrovskim.

Darba grupā strādā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, Satversmes aizsardzības biroja priekšnieks Jānis Maizītis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, biedrības sabiedriskās politikas centrs ''Providus" pētnieks Valts Kalniņš un "Sabiedrības par atklātību - Delna" padomes priekšsēdētāja Inese Voika. Darba grupas sekretariāta funkcijas nodrošina Valsts kanceleja.