KNAB Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas pieķer 4000 eiro kukuļošanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) septembrī sācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu, aģentūru LETA informēja KNAB.

KNAB izmeklētājs uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, izmantojot starpniekus, pieprasījušas kukuli, lai nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu VID Muitas kriminālpārvaldes lietvedībā esošā kriminālprocesā iesaistītai personai.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka informāciju par savā lietvedībā esošo kriminālprocesu amatpersonas nodevušas starpniekiem, kuri kriminālprocesā iesaistītajai personai piedāvājuši apmaiņā pret prettiesisku labumu nodrošināt labvēlīga lēmuma pieņemšanu kriminālprocesā. VID amatpersonām ar starpniekiem tika nodots kukulis 4000 eiro (2811 latu) apmērā.

Kriminālprocesa gaitā oktobra beigās pēc kukuļa pieņemšanas tika aizturētas divas Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas. Pierādījumu iegūšanā atbalstu sniegusi Muitas kriminālpārvalde.

KNAB izmeklētājs par aizdomās turamajiem atzinis kopumā piecas personas - vienu VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā un otru par tās atbalstīšanu, divas personas par starpniecību kukuļošanā, kukuļa daļas piesavināšanos un kukuļņemšanas atbalstīšanu, kā arī vienu personu par kukuļdošanu.

Visiem aizdomās turētajiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd sīkāka informācija netiek sniegta.