Budžeta sakarā Saeimā saņemti vairāku likumu brāķi

Nākamā gada budžeta projekta sakarā Saeima saņēmusi vairāku likumu brāķus, ko pieļāvušas ministrijas, piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Tieslietu ministrijas (TM), intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Pēc viņas domām tas apliecina iepriekš Valsts kancelejas paustās bažas, ka zemais atalagojums valsts pārvaldē, tādējādi darbā nespējot pieņemt kvalificētus darbiniekus, nesīs sliktus augļus.

"Protams, tā nav tikai ierēdņu atbildība, bet arī politiska atbildība, proti, konkrētas ministrijas vadītāja, ministra atbildība," sacīja Āboltiņa.

Viņa par šiem likuma brāķiem esot informējusi arī Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), lūdzot arī šim jautājumam pievērst uzmanību.

Uz jautājumu, no kurām ministrijām visbiežāk saņemti likumu brāķu, Saeimas priekšsēdētāja atcerējās, piemēram, VARAM iesniegto Referendumu likumu, TM iesniegto likumprojektu, kurā maksātnespējas administratoriem ļauts uzlikt administratīvos sodus bez tiesībsargājošo institūciju vērtējuma un citus.