Premjers: Panākta vienošanās par kompromisu uzturēšanās atļauju jautājumā

Izskatās, ka ir panākta vienošanās jautājumā par termiņuzturēšanās atļaujām, šodien pēc "Vienotības" frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers norādīja, ka rīt tiks sasaukta ārkārtas koalīcijas sēde, lai šo vienošanos apstiprinātu. Taujāts, vai arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) piekrīt šim iespējamajam risinājumam, valdības vadītājs atbildēja apstiprinoši, piebilstot, ka "gala reakcija" tiks apstiprināta rīt koalīcijas sēdē. Arī "Vienotības" frakcija akceptējusi virzību uz šādu vienošanos.

Patlaban arī notiek Reformu partijas frakcijas sēde, kurā spriež par šo jautājumu.

Premjers klāstīja, ka iespējamā vienošanās paredz ierobežojumu 700 darījumiem virs 150 000 eiro un vēl 100 darījumu gadā, kuru apmērs ir virs 0,5 miljonam eiro.

Turpmākajos gados darījumu apjoms pakāpeniski samazināsies par 175, bet 2016.gadā tiks veikta sistēmas pārskatīšana un lemts par tālāko rīcību.

Jau ziņots, ka šonedēļ notiek politiskās konsultācijas saistībā ar situāciju koalīcijā. Galvenais jautājums, par kuru nebija panākta vienošanās, ir nacionālās apvienības prasība ierobežot uzturēšanās atļauju izsniegšanu par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Ņemot vērā, ka vienošanās šajā jautājumā nebija panākta, nacionālā apvienība nepiedalījās Saeimas balsojumā par budžeta projekta nodošanu komisijām, un premjers to uzskata par koalīcija līguma pārkāpumu.

Pirmdien valdošā koalīcija joprojām nespēja vienoties jautājumā par termiņuzturēšanās atļaujām, jo VL-TB/LNNK nepiekrīt Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvājumam, ko atbalsta gan "Vienotība", gan neatkarīgie deputāti. EM piedāvājums paredz noteikt 1000 darījumu kvotu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.