Nacionālā apvienība: Šlesera izteikumi par nacistiem ir nožēlojami un bezkaunīgi

© f64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) uzskata, ka "kapitulējušā oligarha" Aināra Šlesera izteikumi par nacistiem ir nožēlojami un bezkaunīgi, aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Latvijas Darba devēju konfederācijas rīkotajā pasākumā 11.Saeimas vēlēšanās Šlesers izteicies, ka nacionālā apvienība "sāk izturēties kā nacisti". Izteikumu pamatā ir VL-TB/LNNK centieni pārtraukt apkaunojošo praksi, ka Latvijas īpašumi tiek mērķtiecīgi izpārdoti ārzemniekiem, pretī saņemot strauji augošu imigrantu plūsmu no Krievijas, Moldovas, Ķīnas un citām valstīm. Arī ekonomiskais efekts šādai praksei ir ļoti apšaubāms - nes lielu peļņu šaurai grupai, padarot dārgāku dzīvi Latvijas iedzīvotājiem un pūšot nākamo burbuli, kuram sprāgstot maksās visi.

Nacionālā apvienība uzskata, ka Šlesera izteikumi ir nožēlojami un bezkaunīgi. Tā esot padomju okupantu prakse - par nacistiem saukt visus, kas notikumus vērtē arī no latviešu valodas, kultūras un nacionālas valsts interešu viedokļa.

"Šlesers, būdams "gāzi grīdā" autors, veicināja krīzi, kas lika aizbraukt 300 000 Latvijas pilsoņu un iegrūda valsti postā. Šobrīd viņš izdara publisku spiedienu, lai, līdzīgi kā valsts jau glābusi Kargina vai Zaharina biznesu, tiktu glābts arī Šlesera korišu bizness. Pats solījis desmitiem tūkstošu darba vietu, bet atvedis tikai ārvalstu imigrantus," pauž Ozoliņa.

"Šlesers aicina valsti pelnīt, bet ar peļņu saprot mūsu zemes un māju pārdošanu, Latvijas pilsētu pakāpenisku atdošanu ārzemniekiem, līdzīgi kā atkarībā nonākuši mazbērni, kas vecvecāku dārglietas iztirgo lombardos un sauc to par veiksmīgu biznesu," norāda VL-TB/LNNK.

"Mēs ticam, Latvija var pelnīt ar zināšanām, ar jaunu vērtību radīšanu, ar ražošanu, bet, ekonomiku orientējot tikai uz "ātri notirgot" principu, tas nav iespējams. Šlesera agresija un draudi rīkot kampaņu pret nacionālo apvienību mūs neiebiedēs. Mēs izdarīsim visu iespējamo, lai apkaunojošā sistēma tirgot uzturēšanās atļaujas pret nekustamā īpašuma iegādi tiktu ierobežota un iespējami ātrāk beigtos," uzsver nacionālā apvienība.

Kā ziņots, emocionālā runā Šlesers pauda: "Sajūtu izpratni no Reformu partijas, ka varētu meklēt kompromisus, bet nacionāļi sāk izturēties kā nacisti. Tā blefošana, ko VL-TB/LNNK piedāvā, - mājokļu siltināšana un atbalsts pirmā mājokļa iegādei - ir par Eiropas fondu naudu. Ja kāds uzskata, ka termiņuzturēšanās atļauju programma ir slikta, jāpiedāvā kaut kas vietā. Bet vietā nekas netiek piedāvāts. Ja nav ienākumu, tad apzinieties, kādu atbildību uzņematies, - 10 000 cilvēku būs spiesti aizbraukt no Latvijas."

Jau vēstīts, ka valdošās koalīcijas politiķi patlaban pagaidām nevar vienoties par kvotu apmēru, ko nākamgad varētu noteikt uzturēšanas atļaujām par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, patlaban notiek stīvēšanās tieši par šo kvotu apmēru, jo koalīcijas partneri neatbalsta nacionālās apvienības ierosinājumu pilnībā pārtraukt šādu uzturēšanas atļauju piešķiršanu.

Ņemot vērā, ka koalīcijas partneri šādu ieceri neatbalsta, iespējams, politiķi varētu vienoties par kvotām jeb konkrētu skaitu, cik uzturēšanas atļauju par nekustamā īpašuma iegādi varētu piešķirt gada laikā. Nacionālā apvienība vēloties šo kvotu apmēru mazāku, savukārt "Vienotība" - lielāku, liecina neoficiālā informācija.

Pagaidām vienošanās šajā jautājumā neesot panākta, un politiķu sarunas turpinās.

Svarīgākais