Sazinoties sociālajos tīklos, ministri aicina neaizmirst par komunikāciju klātienē

Sazinoties ar draugiem, paziņām un valsts pārvaldi sociālajos tīklos, gan aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), gan ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šodien aicināja jauniešus neaizmirst arī par klātienes komunikāciju.

Atklājot valsts pārvaldes oficiālo mājaslapu sociālajā vietnē "Draugiem.lv", Pabriks klātesošajiem atgādināja, ka valsti veido tās iedzīvotāji, un esot sociālajos tīklos, nedrīkst aizmirst, ka ir jāatrodas arī reālajā dzīvē. "Esot tur, neaizmirstiet, ka ir jābūt arī personiskajai komunikācijai. Es esmu viens no jums un mēs veidojam valsti," uzsvēra ministrs.

Ministrs aicināja atcerēties, ka arī sociālajos tīklos ir jābūt pieklājīgiem un atbildīgiem, jo uzrakstītais nepazūd. Tāpat vajadzētu atcerēties, ka sociālajos tīklos ir jāizvērtē tur izvietojamā informācija par sevi.

Valsts pakalpojumiem un valsts stāstam ir jābūt tur, kur ir tās iedzīvotāji. Turklāt valsts pārvaldes mājaslapa "Draugiem.lv" ir veids, kā ārpus Latvijas esošajiem tautiešiem uzturēt saikni ar valsti, pauda ekonomikas ministrs. "Iespējams, ka tā ir vienīgā iespēja būt klātesošiem," sacīja politiķis. Arī viņš uzsvēra, ka esot sociālajos tīklos, savstarpējām attiecībām ir jābūt labām un kvalitatīvām.

Valsts pārvaldes lapa sociālajā tīklā ir pirmais valsts medijs, kurā vienkopus būs pieejama informācija par būtiskākajām aktualitātēm, pieņemtajiem lēmumiem, interesantiem faktiem un notikumiem valsts pārvaldē. Valsts pārvaldes vienotā medija mērķis ir vienkārši un saprotami cilvēkiem skaidrot valsts pārvaldes darbu, piedāvāt tādu komunikāciju, kāda parasti ir starp draugiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska uzskata, ka šādas lapas izveidošana ir nopietns solis valsts pārvaldes modernizācijas virzienā. "Ikviens valsts iedzīvotājs ir pelnījis, lai sarežģītās valsts norises skaidrotu ikvienam saprotamā valodā," pauž Kučinska.

Svarīgākais