Zalāns nākamnedēļ mēģinās atrisināt domstarpības ar Rīgas domes vadību

Ceturtdien, 10.decembrī, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) tiksies ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) un viņa vietnieku Aināru Šleseru (LPP/LC), informēja ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Tikšanās laikā tikšot pārrunāti galvaspilsētai aktuāli jautājumi.

26.septembrī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma nosūtīja vēstuli Rīgas domei, kurā lūdza sniegt viedokli par speciāla likuma par galvaspilsētu Rīgu nepieciešamību un aktualitāti. Ja Rīgas pilsētas dome atbalsta vajadzību pēc šāda likuma, pašvaldība tika lūgta iesniegt priekšlikumus par likuma saturu - noregulējamiem jautājumiem, pašvaldības pārvaldes organizācijas īpatnībām un citiem.

Atbildi RAPLM vēlējās saņemt divu nedēļu laikā, bet, kā aģentūrai LETA apgalvoja ministrijā, tā tiek gaidīta joprojām.

Pēdējo mēnešu laikā ir saasinājušās domstarpības starp ministriju un Rīgas domi par tās pieņemtajiem sabiedriskās kārtības noteikumiem, kuros, pēc RAPLM domām, Rīgas dome pārkāpj likumos noteikto pilnvarojumu pašvaldībā.

"Uzskatām, ka diskusija un saceltā ažiotāža presē ir neauglīga, jo jautājums nav par RAPLM nostāju vai vēlmi atļaut atrasties ar atvērtām alkohola pudelēm sabiedriskās vietās, smēķēt sabiedriskās vietās, atļaut nepilngadīgām personām jebkurā diennakts laikā atrasties kafejnīcās, krogos un tamlīdzīgās vietās, trokšņot vai veikt jebkādas citas sabiedrisko kārtību apdraudošas darbības," norāda RAPLM. Jautājums ir par pašvaldības tiesībām regulēt kādas jomas, pārkāpjot likumos noteikto pilnvarojumu, norāda ministrija.

Svarīgākais