Dzintars: "Vienotība" negrib pārtraukt iztirgot Latviju, jo tas skar premjera biznesu un sponsorus

Mēs esam brīdināti par to, kas ir saniknojis daudzus politiķus par nacionālās apvienības (NA) vēlmi pārtraukt tirgot ārvalstniekiem uzturēšanās atļaujas Latvijā, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Atkārtoti norādot uz nepietiekamajiem publiski paustajiem argumentiem kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes atbrīvošanai no amata, Dzintars uzsvēra, ka patiesie iemesli, visticamāk, ir pavisam citi.

Dzintars pauda pārliecību, ka notikušais ar kultūras ministri ir speciāli organizēta kampaņa, kurā iesaistīti arī vairāki topošie politiķi, neprecizējot, par kuriem cilvēkiem tieši ir runa, - situāciju izmantojusi arī partija "Vienotība".

NA līdzpriekšsēdētājs neslēpa, ka vairāki cilvēki nacionālo apvienību ir brīdinājuši, ka apvienības nostāja jautājumā par uzturēšanās atļauju piešķiršanu ārzemniekiem politiķiem var būt nepatīkama. "Tas skar premjera ģimenes biznesu, arī "Vienotības" sponsorus. Pēc visa spriežot, tas ir saniknojis politiķus," uzskata Dzintars un piebilst, ka šādu situāciju nacionālā apvienība vēlas novērst.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais