Ušakovs: Rīgai ir noderīga Austrumu Berlīnes pieredze pilsētvides uzlabošanā

© F64

Kaut arī Rīgai nav tik daudz naudas kā Vācijas galvaspilsētai Berlīnei, Austrumvācijas pieredze un tehniskie risinājumi pilsētvides un cilvēku dzīves apstākļu uzlabošanā Rīgai var būt noderīga, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs šodien Berlīnē tikās ar Vācijas galvaspilsētas birģermeistaru Klausu Voveraitu. Tikšanās gaitā abu galvaspilsētu vadītāji pārrunāja iespējas pieredzes apmaiņā jautājumos, kas saistīti ar dzīvojamā fonda renovāciju, pagalmu labiekārtošanu, iedzīvotājiem ērtas infrastruktūras izveidi un attīstību.

Rīgas domes priekšsēdētājs informēja Voveraitu par Rīgas gatavošanos Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumiem, kā arī uzaicināja Berlīnes birģermeistaru 2014.gadā apmeklēt Rīgu. Tika pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar abu pilsētu sadarbību 2015.gadā, kad Latvija būs Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts.

Berlīnes vizītes gaitā Ušakovs apmeklē vairākus objektus, lai iepazītos ar ēku siltināšanas, energoefektivitātes un citu komunālās saimniecības jautājumu risināšanu.

Svarīgākais