KNAB aizrāda Sprūdža padomniecei juridiskajos jautājumos Antānei

© F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izteicis aizrādījumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministra Edmunda Sprūdža (RP) padomniecei juridiskajos jautājumos Ingai Antānei (RP), aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB uzskata, ka Antāne nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos amata savienošanas ierobežojumus un ienākumu gūšanas ierobežojumus. Viņa bez Ministru kabineta rakstveida atļaujas no 2012.gada 1.marta līdz pārkāpuma protokola noformēšanas brīdim savienoja Rīgas brīvostas pārvaldes (RBP) valdes locekles amatu ar VARAM ministra padomnieces juridiskajos jautājumos amatu.

KNAB secināja, ka minētā amatu savienošana nav radījusi interešu konfliktu. Antānei kā valsts amatpersonai amatu savienošana bija pieļaujama, ja būtu saņemta Ministru kabineta atļauja.

Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu, KNAB ņēma vērā apstākli, ka Antāne sākotnēji bija saņēmusi RBP valdes, nevis Ministru kabineta lēmumu par atļaujas saņemšanu valsts amatpersonas amata savienošanai RBP valdē ar VARAM ministra juridiskās padomnieces amatu.

KNAB konstatēja, ka Antāne pārkāpumu izdarījusi aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KNAB atbrīvoja Ingu Antāni no administratīvās atbildības, atzīstot minēto pārkāpumu par maznozīmīgu un izsakot viņai mutvārdu aizrādījumu.

Jau ziņots, ka Antāne bija Reformu partijas Rīgas mēra amata kandidāte 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās.