Itālija nepiedalīsies uzbrukumā Sīrijai bez ANO mandāta

Itālija nepiedalīsies militārā intervencē Sīrijā, ja tam nebūs saņemts ANO Drošības padomes pilnvarojums, otrdien paziņoja Itālijas ārlietu ministre Emma Bonīno, norādot, ka uzbrukuma alternatīva ir "sarunu ceļā panākts politisks atrisinājums".

"Itālija nepiedalīsies nekādos militāros risinājumos bez ANO Drošības padomes mandāta," uzrunājot parlamenta deputātus Romā, sacīja ministre.

"Pat ierobežotas intervences gadījumā pastāv risks, ka tā kļūs par neierobežotu," sacīja Bonīno, norādot ka militārā ziņā Itālija dažādās pasaules malās jau tagad ir "noslogota un pārslogota".

Itālijas valdība sēdē pirmdien atzina, ka Sīrijas režīms ir sasniedzis "punktu, no kura atgriešanās vairs nav iesējama", tomēr norādīja, ka par starptautisko reakciju lēmums ir jāpieņem daudzpusējās sarunās.

Sīrijas krīzes sakarā Rietumu retorika ir kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēks uzbrukumā pielietojis ķīmiskos ieročus. Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Krievija uzskata, ka aiz 21.augusta incidenta stāv nemiernieki, arī Vatikāns pret Sīrijas opozīcijas apsūdzībām aicinājis izturēties piesardzīgi.

Svarīgākais