Saeima steidzami groza Bāriņtiesu likumu

Saeima šodien kā steidzamus divos lasījumos pieņēma grozījumus Bāriņtiesu likumā, svītrojot no tā normas, kas regulē bāriņtiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un bāriņtiesas locekļu atlīdzības noteikšanu.

Grozījumi Bāriņtiesu likumā izstrādāti saistībā ar Saeimas pieņemto Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, lai savstarpēji saskaņotu likumu normas.

Tagad likumā ir ierakstīts, ka uz bāriņtiesas priekšsēdētāju, kā arī bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieku un bāriņtiesas locekli, kuri saņem pašvaldības domes mēnešalgu, neattiecas darba tiesiskās attiecības reglamentējošo normatīvo aktu normas, izņemot tās normas, kuras nosaka atšķirīgas attieksmes aizliegumu, aizliegumu radīt nelabvēlīgas sekas, darba un atpūtas laiku, darba samaksu, darbinieka civiltiesisko atbildību un tās termiņus, ciktāl likumā nav noteikts citādi.

Bāriņtiesas priekšsēdētājam, bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniekam un bāriņtiesas loceklim atlīdzību nosaka atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam.

Grozījumi Bāriņtiesu likumā stāsies spēkā 2010.gada 1.janvārī.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.