LPS biedri kongresā apstiprina arī jauno valdi

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 24.kongresā, kas šodien notika Aucē, tika apstiprināta LPS valde.

Tā tika apstiprināta šādā sastāvā: Andris Jaunsleinis, LPS priekšsēdis, LPS Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja, Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere, Tehnisko problēmu komitejas priekšsēdētājs, Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis. Veselības un sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs ir Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus.

LPS valdē darbosies arī priekšsēža vietnieks no novadiem, Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis, LPS priekšsēža vietnieks no pilsētām, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

LPS ir biedrība, kas uz brīvprātības principiem apvieno republikas pilsētu un novadu pašvaldības. LPS dibināta 1991.gada 15.decembrī. Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 96.pantu LPS ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu.

Kopš 2010.gada 18.decembra Latvijas Republikā ir 119 pašvaldības: 9 republikas pilsētu un 110 novadu domes. 117 pašvaldības ir LPS biedri.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.