Kremlis: Krievija neatriebsies par Obamas atcelto vizīti

© Scanpix

Krievija neplāno atriebties par ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumu atcelt septembrī Maskavā plānoto vizīti, piektdien paziņojis Kremlis.

"Mēs esam to uzņēmuši mierīgi un zinām, ka agrāk vai vēlāk kontakti tiks atjaunoti," paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina ārpolitikas padomnieks Jurijs Ušakovs.

"Mēs sacījām, ka esam vīlušies, bet uzsvērām, ka ielūgums paliek spēkā," viņš piebilda.

Bija plānots, ka Obama tiksies ar Putinu septembrī Maskavā pēc G-20 samita.

Obama apmeklēs G-20 samitu, bet divpusējas tikšanās ar Putinu šī pasākuma laikā pašreiz nav plānotas, informēja Ušakovs.

LETA jau ziņoja, ka Baltais nams Obamas vizītes atcelšanu skaidroja ar progresa trūkumu attiecībās un vilšanos par Krievijas nostāju Snoudena lietā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais