Jāņos atsevišķos rajonos iespējams neliels lietus

© skanpix

Nākamās nedēļas sākumā atmosfēras spiediens virs Latvijas paaugstināsies, līdz ar to biežāk uzspīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vienīgi otrdien neliela zema spiediena ieplaka šķērsos Latviju un atnesīs ne tikai īslaicīgu lietu un brāzmainu dienvidrietumu vēju, bet arī siltāku laiku.

Nedēļās pirmā puse būs mēreni silta: naktīs gaisa temperatūra caurmērā gaidāma +9...+16° robežās, savukārt dienā tā paaugstināsies līdz +18...+23°, otrdien vietām līdz pat +24...+26°. Nedaudz dzestrāks būs tikai dažviet piekrastē.

Darba nedēļas pēdējās dienās Latvijai no dienvidrietumiem tuvosies ar ciklonu saistītas mākoņu un nokrišņu zonas. Visnepastāvīgākais laiks ir gaidāms piektdien, kad valsts lielākajā daļā debesis aizklās mākoņi un līs. Atsevišķos rajonos gaidāmas arī pērkona lietusgāzes, ko pavadīs brāzmaini ziemeļu puses vēji. Svētkos laiks uzlabosies: mākoņu būs mazāk, un neliels lietus iespējams vien atsevišķos rajonos. Vējš pierims un pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem. Tomēr gaidāms samēra vēss laiks: maksimālā gaisa temperatūra nepārsniegs +17...+22°.

Svarīgākais