Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdiena būs silta; daudzviet apledo autoceļi

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Pirmdienas rītā Latvijā mākoņains laiks, kas vietām - galvenokārt piekrastē - skaidrojas, un vietām valstī ir neliels sniegs un dūmaka, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valsts lielāko daļu klāj 1-8 centimetrus bieza sniega kārta, daļā Vidzemes un Latgales sniega ir vairāk. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega segas biezums Priekuļos sasniedz 17 centimetrus, Alūksnē - 20 centimetrus, Dagdā - 23 centimetrus.

Pirmdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā izņemot Jēkabpils, Rīgas, Saldus un Talsu apkārtnē.

Dienas laikā gaisa temperatūra Latvijas rietumu un centrālajos novados pakāpsies līdz +1..+4 grādiem, bet vietām Vidzemē un Latgalē tā nepārsniegs 0..-1 grādu, prognozē sinoptiķi.

Debesis klās mākoņi, daudzviet Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā laiks skaidrosies. Dažviet gaidāmi sīki nokrišņi - galvenokārt sniegs austrumu novados.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāma lielākoties mākoņaina diena, bez ievērojamiem nokrišņiem. Lēns līdz mērens rietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā, gaisa temperatūra sasniegs +2 grādus.

Eiropas rietumu un centrālajā daļā ir liels un spēcīgs anticiklons, tas ietekmē laikapstākļus arī Latvijā. Atmosfēras spiediens 1030-1035 hektopaskāli jūras līmenī.