Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien daudzviet līs, vietām gaidāma atkala; izsludināts dzeltenais brīdinājums

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Trešdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, daudzviet migla un sīki nokrišņi - galvenokārt lietus un atkala, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lielākais apledojums izveidojies valsts austrumu daļā; spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Šorīt Vidzemē un Latgalē lielākā daļa valsts nozīmes ceļu ir slideni, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Tikmēr Zemgalē braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes ceļiem ir apmierinoši, bet Kurzemē apledojums izveidojies uz Ventspils šosejas no Strazdes līdz Usmai.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Liepājas, Rīgas, Saldus un Ventspils apkārtni.

Dienas laikā Latvijā saglabāsies apmācies un miglains laiks, daudzviet būs sīki nokrišņi - galvenokārt lietus un apledojums, prognozē sinoptiķi.

Zemākā gaisa temperatūra un lielākā atkala gaidāma Latgalē.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, Kurzemē ar brāzmām 9-14 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā gaidāma migla, iespējams smidzinošs lietus, pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +2..+3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu mala un anticiklona ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1027 hektopaskāliem Latvijas ziemeļos līdz 1032 hektopaskāliem dienvidos.