Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien gaiss iesils līdz +25 grādiem; vai līs?

© Kaspars Krafts/F64

Ceturtdien Latvijā būs pārsvarā saulains laiks, vietām iespējams īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Saglabājoties lēnam vējam un bezvējam, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz +22..+25 grādiem. Jūras brīzes ietekmē par dažiem grādiem vēsāks laiks gaidāms piekrastē.

Rīgā gaidāma saulaina diena, bez nokrišņiem un bez vērā ņemama vēja. Gaiss iesils līdz +24 grādiem, vēsāk būs pie jūras.

Laikapstākļus nosaka neliels paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1011-1012 hektopaskāli jūras līmenī.

Intensīvā ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties saulē. Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, neievērojot piesardzību, dienas vidū saulē var apdegt 15 minūtēs.

Agrā ceturtdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir migla, daudzviet redzamība nepārsniedz 100-200 metrus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Biezākā migla novērojumu stacijās konstatēta Skrīveros, kur plkst.4 redzamība bija tikai 40 metri.

Vietām Latgalē vēl līst. Pēdējā diennaktī lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Daugavpilī, Madonā un Zosēnos, kur tas sasniedza 17-20 milimetrus.

Gaisa temperatūra +9..+14 grādi, Latgalē līdz +16 grādiem.

Vēja praktiski nav.

Rīgā agrā rītā migla ar vidējo redzamību 200-400 metri, viegls dienvidu vējš, gaisa temperatūra +12 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,6 grādiem Daugavgrīvā līdz +27,2 grādiem Daugavpilī, un tas bija lielākais siltums Latvijā kopš pagājušā gada jūlija.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.jūnijā bija +38 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -6 grādi Alpu kalnos.