Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Arī otrdiena būs lietaina; Dobelē nokrišņu daudzums pārsniedzis 70% no mēneša normas

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Otrdienas rītā Latvijā saglabājas apmācies laiks, daudzviet turpinās lietus, mazāk nokrišņu ir valsts austrumu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākais nokrišņu daudzums kopš pirmdienas vakara reģistrēts Dobelē, kur tas pārsniedzis 30 milimetru jeb 70% no maija mēneša normas.

Gaisa temperatūra +8..+11 grādi. Pūš lēns līdz mēreni stiprs rietumu vējš, austrumu novados dominē dienvidu vējš.

Rīgā nokrišņu daudzums pārsniedzis 20 milimetru jeb 40% no mēneša normas. Lietus turpinās, ir arī dūmaka. Ciklona centram virzoties uz ziemeļiem, lēnu vēju nomaina mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Šodien Latvijā lielākoties gaidāms apmācies un lietains laiks, prognozē sinoptiķi.

Vietām - galvenokārt Ziemeļkurzemē un Vidzemes rietumos - līs ilgstoši. Sākot no valsts dienvidiem un austrumiem, mākoņu kļūs mazāk.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 11-16 metriem sekundē, Ziemeļvidzemes krastā - līdz 18 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +10 grādiem valsts ziemeļrietumos līdz +17 grādiem dienvidaustrumos.

Rīgā turpinās līt, lietus kļūs vājāks, vakarā laiks skaidrosies. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē, gaisa temperatūra vakarā pakāpsies līdz +15 grādiem.

Ciklona centrs no Latvijas lēnām virzās uz ziemeļrietumiem. Atmosfēras spiediens jūras līmenī agrā rītā bija no 1004 hektopaskāliem ciklona centrā Rīgā līdz 1010 hektopaskāliem Kurzemes un Latgales dienvidos.