Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdiena būs ļoti silta! Gaiss iesils līdz +18 grādiem

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +4..+8 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11 grādiem Daugavgrīvas meteostacijā līdz +18,8 grādiem Daugavpilī, un tā ir augstākā valstī reģistrētā temperatūra kopš septembra.

Dienas laikā Latvijā, pūšot brāzmainam austrumu, ziemeļaustrumu vējam, gaiss iesils līdz +14..+18 grādiem, bet Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē - līdz +11..+12 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Vēja ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metrus sekundē. Gaidāms sauss un saulains laiks, Baltkrievijas pierobežā debesis kļūs mākoņainas.

Rīgā saglabāsies saulains laiks, pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+18 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons ziemeļos un ciklons dienvidos. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1014 hektopaskāliem Dienvidlatgalē līdz 1020 hektopaskāliem valsts ziemeļos.