Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdien Latvijā gaidāmas lietusgāzes, krusa un pērkons

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -3,2 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā līdz +4,0 grādiem Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Mākoņi daļēji sedz debesis, dažviet iespējami īslaicīgi nokrišņi. Vietām - galvenokārt Vidzemē - izveidojies apledojums uz ceļiem.

Ap plkst.6.30 apledojums vietām Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Vidzemes šosejas (A2) posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam un Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana Cēsu un Valmieras apkaimēs.

Pirmdienas pēcpusdienā un vakarā vietām Latvijas centrālajā un austrumu daļā izaugs gubu mākoņi, kas nesīs lietusgāzes, krusu un dažviet arī pērkona negaisu, prognozē sinoptiķi.

Diena kopumā gaidāma samērā saulaina. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, negaisa laikā - brāzmains vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9..+12 grādiem, piekrastē vietām līdz +6..+8 grādiem.

Rīgā pēcpusdienā iespējami nokrišņi, pirms tiem gaiss iesils līdz +11 grādiem. Pūtīs neliels dienvidu, dienvidrietumu vējš, dienas otrajā pusē - mainīga virziena vējš.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu perifērija. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1009 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos līdz 1014 hektopaskāliem Latgales dienvidos.