Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdiena būs silta, vietām gaidāmi nokrišņi; vakarā vējš pieņemsies spēkā

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Vēlā otrdienas vakarā gaisa temperatūra vietām Latgalē pazeminājās līdz -7..-9 grādiem, savukārt trešdien plkst.5 temperatūra bija no -2,6 grādiem Dagdā līdz +3,9 grādiem Pāvilostā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Debesis pārsvarā apmākušās, nav ievērojamu nokrišņu. Vietām dūmaka. Sniega segas biezums novērojumu stacijās 0-5 centimetri, bet Alūksnē 14 centimetri.

Trešdienas rītā uz autoceļiem vietām Latgalē, Vidzemē un valsts centrālajā daļā uz autoceļiem veidojas apledojums, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Rīgas apvedceļu (A5), Daugavpils šosejas (A6) posmā no Nīcgales līdz Paterniekiem, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam un Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai. Tāpat jāuzmanās, braucot pa Liepājas šoseju (A9) posmā no Rīgas līdz Kaģiem, Ventspils šoseju (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un Jēkabpils-Terehovas šoseju (A12) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai.

Apgrūtināta braukšana ir arī uz Rēzeknes šosejas (A13), Daugavpils apvedceļa (A14) un Rēzeknes apvedceļa (A15).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtinoša braukšana ir Rīgas, Balvu, Bauskas, Gulbenes, Krāslavas, Lūdzas, Madonas, Preiļu un Rēzeknes apkaimēs.

Dienas laikā Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, saulaināka diena gaidāma Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Vietām dūmaka un neliela smidzināšana. Gaisa temperatūra sasniegs +1..+6 grādus.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Pēcpusdienā Kurzemē, vakarā arī citviet valstī gaidāmas brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē. Spēcīgāks vējš pūtīs ceturtdien un piektdien, kad gaidāms arī sniegputenis.

Rīgā trešdiena paies bez nokrišņiem, gaiss iesils līdz +5 grādiem un vakarā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

No ziemeļrietumiem tuvojas kārtējais ciklons. Atmosfēras spiediens pakāpeniski pazeminās; agrā rītā tas ir no 1014 hektopaskāliem valsts ziemeļos līdz 1019 hektopaskāliem dienvidos (jūras līmenī).