Sinoptiķu prognoze: nedēļas nogalē laiks būs ievērojami aukstāks

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Brīvdienās pie mums ieplūdīs aukstāks gaiss, līdz ar to termometra stabiņš turpinās slīdēt uz leju, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sestdien vēl vietām uzsnigs, gaidāms arī sasalstošs lietus. Vējš būs lēns līdz mērens un pūtīs no dienvidu puses, toties būs auksti - naktī valsts ziemeļaustrumos termometra stabiņš noslīdēs līdz pat -10 grādu atzīmei, bet dienā nebūs siltāks par +1…-6 grādiem.

Arī svētdien vietām snigs un kļūs vēl par pāris grādiem aukstāks. Gaisa temperatūra naktī būs no -11 grādiem valsts ziemeļaustrumos līdz -2 grādiem jūras piekrastē. Arī dienā nekļūs siltāks, gaisa temperatūra būs -2…-11 grādi robežās, tādēļ noteikti, dodoties ārā, ir jāsaģērbjas silti.

Jau aizvadītajā nedēļā Gaiziņkalnā tika uzsākta sniega ražošana, bet tad gan uznāca pāris siltākas dienas. Tagad atkal tur tiek ražots sniegs un sestdien tiek plānots vienu no trasēm atvērt apmeklētājiem. Citi kalni gan vēl mazliet nogaida, savukārt Ogres Zilajos kalnos ir sagatavota distanču slēpošanas trase, kuru jau iemēģināja pirmie slēpotāji. Un patiesībā nemaz nekur nav jādodas - meži ir skaisti piesnigušu un, ja kādam mājās ir nepieciešamais inventārs, tad noteikti droši var doties izslēpoties.

Svarīgākais