Kādu laiku sestdienai prognozē sinoptiķi?

© Kaspars Krafts/F64

Sestdien Latvijā mākoņi daļēji segs debesis, vietām īslaicīgi līs, iespējamas arī pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Lietus mākoņi virzīsies no rietumiem uz austrumiem, dienvidaustrumiem, to ietekmē vietām gaidāmas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Dominēs mērens rietumu vējš

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+21 grādam.

Rīgā palaikam spīdēs saule, pēcpusdienā gaidāms īslaicīgs lietus, tas var būt stiprs un kopā ar pērkonu. Vējš galvenokārt mēreni pūtīs no rietumiem, gaisa temperatūra sasniegs +20 grādus.

Laikapstākļus ietekmē ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens 1011-1014 hektopaskāli jūras līmenī.

Agrā sestdienas rītā valsts austrumu novados daudzviet līst, Latgales dienviddaļā līst spēcīgi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valsts rietumu un centrālajā daļā mākoņu daudzums ir neliels.

Gaisa temperatūra +10..+14 grādi, Kurzemes rietumkrastā +16 grādi.

Pūš lēns vējš, Kurzemē arī mērens rietumu vējš.

Rīgā rīta agrumā pārsvarā skaidras debesis, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +10 grādi lidostā un nepilni +13 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +18..+21 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.augustā bija +37..+38 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +40 grādi Kiprā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -2 grādi kalnos Norvēģijas dienviddaļā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais