Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdiena būs saulaina, vietām gaidāms pērkona negaiss

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pirmdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu, teju visā valstī spīd saule, Liepājas pusē izklīst migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +7 grādiem Ventspils lidostā līdz +15 grādiem Ventspils ostā un +17 grādiem Daugavgrīvā. Deviņos rītā gaidāmi +17..+22 grādi.

Pūš lēns ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, vietām ir bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija no +11 grādiem starptautiskajā lidostā līdz +17 grādiem Daugavgrīvā. Laiks ir saulains, pūš ziemeļu vējš ar ātrumu divi līdz pieci metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +18..+21 grāda piekrastes lielākajā daļā līdz +23..+26 grādiem pārējā Latvijā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.jūnijā bija +35 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -2 grādi Alpu kalnos.

Dienas laikā, līdzīgi kā iepriekšējās dienās, Latvijas austrumu daļā veidosies lietus mākoņi, bet valstī kopumā laiks būs saulains, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā atsevišķās vietās Vidzemē un Latgalē gaidāms arī stiprs lietus un pērkona negaiss, ko var pavadīt vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē un krusa.

Caurmērā pūtīs mērens ziemeļu vējš. Gaiss sakarsīs līdz +24..+27 grādiem, bet maksimālā temperatūra piekrastē būs +19..+24 grādi.

Rīgā pirmdien saglabāsies skaidrs laiks, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, gaiss iesils līdz +23 grādiem, pie jūras - līdz +20 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē paaugstināta spiediena apgabals, kā arī ciklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens 1016-1020 hektopaskāli jūras līmenī.