Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien gaiss iesils līdz +13; kāds laiks būs svētkos?

© Rūta Kalmuka/F64

Naktī uz  svētdienu gaisa temperatūra daudzviet Latvijā noslīdēs zem nulles, bet dienas būs visai saulainas un mēreni siltas, liecina sinoptiķu prognozes. 

Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, valsts ziemeļaustrumu daļā saglabāsies lēns vējš. Dienvidkurzemē vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +9..+13 grādiem, par kādu grādu vēsāks laiks būs Rīgas līča rietumu piekrastē.

Rīgā debesis pamazām apmāksies, nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš un gaiss iesils līdz +11 grādiem.

No dienvidiem tuvojas aktīvs ciklons. Atmosfēras spiediens 1016-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Pirmdien ciklons var atnest spēcīgu ziemeļu vēju un lietu, ar lielāko varbūtību valsts austrumu daļā. Iespējams arī slapjš sniegs.

Latvijai no dienvidiem tuvojas ciklons ar lielu nokrišņu daudzumu un stipru vēju, brīdina sinoptiķi.

Spēcīgs lietus, kas vietām pāries sniegā, no dienvidiem Latviju sasniegs vēlā svētdienas vakarā; nokrišņu zona valsts austrumus atstās otrdienas rītā.

Sagaidāms, ka Sēlijā, kā arī daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgales austrumu daļā nokrišņu summa būs 20-40 milimetru. Pēdējā reize, kad Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās vienā diennaktī reģistrēti vairāk nekā 30 milimetri nokrišņu, bija pērnā gada 3.septembris Skrīveros.

Vismazāk nokrišņu 3.maijā būs Kurzemē, piekrastē gaidāms sauss laiks.

Gaisa temperatūra pirmdien gan naktī, gan dienā gaidāma +1..+8 grādu robežās. Naktī uz otrdienu vietām Latgalē un Vidzemes austrumos veidosies sniega sega.

Pirmdien ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, Rīgā un Jūrmalā - līdz 20 metriem sekundē.

Arī nedēļas turpinājumā palaikam līs. Valsts austrumu un dienvidaustrumu daļā nākamnedēļ prognozētais nokrišņu daudzums ir lielāks par visa mēneša normu. Paaugstināsies ūdens līmenis upēs, bet nav gaidāmi plūdi.

4.maija svētkos vējš pierims, saule mīsies ar mākoņiem un vietām uzlīs. Saullēktā gaidāma salna, dienā gaiss iesils līdz +8..+13 grādiem.

Nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē ciklonu ietekmē gaidāms lietus, iespējamas spēcīgas lietavas. Naktis kļūs nedaudz siltākas, dienas laikā gaisa temperatūra gaidāma līdzīga kā iepriekš.