Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Kāds laiks gaidāms ceturtdien?

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -2..+4 grādi, zemākā temperatūra piecos rītā bija -2,3 grādi Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lielā valsts daļā debesis ir skaidras, bet vietām - galvenokārt Ziemeļvidzemē un Liepājas pusē - līst, iespējams arī slapjš sniegs.

Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā saullēktā skaidrs laiks un lēns vējš, gaisa temperatūra -1 grāds starptautiskajā lidostā un +4 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +6,2 grādiem Ainažos līdz +11,5 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.aprīlī bija +32 grādi Krētā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -14..-15 grādi Somijas ziemeļos un kalnos Norvēģijas dienvidos.

Dienas laikā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +7..+8 grādiem Kurzemē pie Rīgas līča līdz +14 grādiem Kurzemes dienvidos un vietām citviet Latvijas dienvidu daļā, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu kļūs vairāk un daudzviet īslaicīgi līs, lietus mākoņi vairāk veidosies valsts ziemeļu pusē.

Vējš pūtīs lēni līdz mēreni, galvenokārt gaidāms austrumu un dienvidu vējš.

Rīgā mākoņi daļēji aizklās debesis, iespējams neliels īslaicīgs lietus, gaiss iesils līdz +13 grādiem.

No rietumiem tuvojas ciklons, kas piektdien daudzviet atnesīs spēcīgu lietu. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1012 hektopaskāliem valsts dienvidrietumos līdz 1017 hektopaskāliem austrumos.