Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien spoži spīdēs saule, vakarā gaidāms sals līdz -25 grādiem

© f64.lv, Jānis Vecbrālis

Pateicoties mākoņiem, lielā valsts daļā ceturtdienas rīts ir siltāks nekā prognozēts, tomēr daudzviet valstī - īpaši Vidzemē - gaisa temperatūra noslīdējusi zem -20 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Lielā daļā Vidzemes gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -21..-25 grādiem, 25 grādu sals reģistrēts arī Daugavpils novērojumu stacijā. Pirms debesu apmākšanās arī vietām Zemgalē gaiss paspēja atdzist līdz -23 grādiem, no rīta kļuvis par vairākiem grādiem siltāks.

Plkst.5 gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no -8,4 grādiem Kolkā un -9,4 grādiem Mērsragā līdz -23,1 grādam Ainažos un -25,2 grādiem Daugavpilī.

Vietām nedaudz snieg. Vietām izveidojusies sarma. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Rīgā agrā rītā apmācies laiks, viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra pilsētas centrā -13 grādi. Starptautiskajā lidostā termometra stabiņš pakāpies no -20 līdz -16 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien saskaņā ar LVĢMC datiem bija no -2,4 grādiem Rucavā līdz -12 grādiem Rēzeknē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.februārī bija +24 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -37 grādi Zviedrijas ziemeļos un -41 grāds Krievijā.

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā spoži spīdēs saule, no izzūdošiem mākoņiem vietām vēl nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi.

Saullēktā vietām Vidzemē gaisa temperatūra būs zemāka par -25 grādiem, dienā gaiss iesils līdz -7..-12 grādiem, dažviet Kurzemes piekrastē - līdz -4 grādiem. Vakarā Latgalē, kā arī vietām Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra noslīdēs līdz -20..-25 grādiem.

Vidzemē un Latgalē dominēs bezvējš, Kurzemē pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāma saulaina diena, pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1026-1029 hektopaskāli.

Šorīt sniegs apgrūtina braukšanu tikai pa vietējiem autoceļiem visā Latvijā, bet uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas un Ogres apkārtni.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

LVC šādos apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.