Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdiena lielākoties būs saulaina, naktī gaidāms sals līdz -20 grādiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Trešdienas rītā Latvijas debesis ir daļēji mākoņainas, vietām - galvenokārt austrumu novados - nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra rīta agrumā pazeminājusies līdz -4..-10 grādiem, Latgales un Vidzemes lielākajā daļā - līdz -11..-15 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un Rucavā līdz 30 centimetriem Saldū, 31 centimetram Siguldā, 33 centimetriem Dagdā un 39 centimetriem Alūksnē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,6 grādiem Pāvilostā un Ventspilī līdz -3,6 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.februārī bija +22 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -35 grādi Somijā un -44 grādi Krievijas ziemeļos.

Trešdien Latvijā gaidāms lielākoties saulains laiks, būs arī mākoņi, no kuriem vietām nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -2..-7 grādi valsts rietumu daļā un -8..-11 grādi Austrumlatvijā. Vakarā gaidāms sals līdz -20 grādiem.

Rīgā gaidāma saulaina diena, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -7 grādiem.

No ziemeļiem palielinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1017-1021 hektopaskāls.

Latvijā šorīt daudzviet sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 139 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas visa maršruta garumā, Valmieras šosejas visa maršruta garumā, Rīgas apvedceļa visa maršruta garumā, Daugavpils šosejas visa maršruta garumā, Bauskas šosejas no Rīgas līdz Dimzukalnam, Jelgavas šosejas visa maršruta garumā, Liepājas šosejas no Rīgas līdz Anneniekiem, Ventspils šosejas no Rīgas līdz Strazdei un no Talsiem līdz Usmai, Rēzeknes šosejas visa maršruta garumā, Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, Daugavpils apvedceļa visa maršruta garumā, Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā un uz autoceļa Tīnūži - Koknese visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

LVC šādos laika apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.