Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Daudzviet diena būs saulaina, vietām gaidāms sniegs

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -8,3 grādiem Ventspilī, Kolkā un Mērsragā līdz -17,3 grādiem Rucavā, -17,9 grādiem Bauskā un -19,4 grādiem Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Vietām nedaudz snieg, bet daudzviet valstī debesis skaidrojas. Pūš lēns ziemeļaustrumu vējš, Ziemeļkurzemes piekrastē tas ir stiprāks un brāzmās sasniedz desmit metrus sekundē.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā līdz 32 centimetriem Siguldā un Alūksnē un 37 centimetriem Dagdā, tai skaitā 20 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -13..-15 grādiem un ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -7,0 grādiem Kolkā līdz -11,8 grādiem Zosēnos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.februārī bija +21..+23 grādi Spānijā, Itālijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -35 grādi Skandināvijas kalnos un -41 grāds Krievijā.

Ceturtdien mākoņi tikai daļēji klās Latvijas debesis, daudzviet spīdēs saule un vietām snigs, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu, ziemeļaustrumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -8..-13 grādiem, bet Kurzemes lielākajā daļā - līdz -5..-8 grādiem.

Rīgā gaidāms saulains laiks, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš un gaiss iesils līdz -8..-9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1019-1023 hektopaskāli.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa visiem galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 132 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti rēķināties ar ilgāku ceļā pavadāmo laiku, kā arī ievērot piesardzību, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, izvairīties no straujiem manevriem, kā arī izvēlēties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.