Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sestdien vietām turpināsies snigšana, diena būs dzestra

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Sestdienas rītā Kurzemes un Zemgales lielāko daļu klāj 4-7 centimetri sniega, Saldus un Kuldīgas pusē sniega kārtas biezums sasniedz desmit centimetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Dziļākais sniegs valstī saglabājas Latgales austrumos, Dagdā ir 22 centimetri sniega. Vismazāk sniega ir Vidzemes rietumu daļā. Rīgas centra novērojumu stacijā uzsniguši trīs centimetri sniega.

Debesis virs Latvijas pārsvarā saglabājas apmākušās, vietām - galvenokārt dienvidu novados - mazliet snieg.

Gaisa temperatūra no -1..-3 grādiem Kurzemē līdz -5..-7 grādiem Vidzemes un Latgales lielākajā daļā. Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā sestdienas rītā apmācies laiks, ziemeļaustrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,0 grāda Kolkā līdz -4,1 grādam Alūksnē.

Šorīt lielākajā daļā Latvijas sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina "Latvijas valsts ceļu" operatīvā informācija.

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, uz Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Vangažiem un uz Rīgas apvedceļa (A4) posmos Baltezers - Saulkalne un Salaspils - Babīte.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī pa Daugavpils šoseju (A6), Bauskas šoseju (A7), Jelgavas šoseju (A8), Koknese šoseju (P80) un Ventspils šoseja (A10) visā garumā.

Uz Liepājas šoseja (A9) apgrūtināta braukšana ir posmā no Rīgas līdz Blīdenei un no Saldus līdz Liepājai.

Tāpat autovadītājiem jāuzmanās uz autoceļa Liepāja - Rucava (A11), uz Rēzeknes šosejas (A13), uz

Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem (A14 un A15), kā arī uz autoceļa Jēkabpils - Terehova (A12) posmā no Jēkabpils līdz Stolbovkai.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Valkas, Cēsu, Valmieras un Ludzas apkaimi.

Autoceļu uzturēšanas dienesti sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.