Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Arī svētdien daudzviet jārēķinās ar lietu un pērkona negaisu; kāds laiks gaidāms nākamnedēļ?

© Kaspars Krafts/F64

Arī svētdien daudzviet jārēķinās ar lietu un pērkona negaisu, vietām Kurzemē negaisa laikā vējš var būt brāzmains, informē Latvijas vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrs.

Nokrišņi pakāpeniski mitēsies vien vēlā pēcpusdienā.

Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +20, +22 grādus.

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +16..+20 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Mākoņi daļēji klāj debesis, valsts austrumos vietām līst. Daudzviet dūmaka. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Pēdējā diennaktī daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā nokrišņu daudzums pārsniedzis desmit milimetru.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +18 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,0 grādiem Rūjienā līdz +26,6 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.augustā bija +41 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu nulle grādu Islandē.

Arī nākamā nedēļa daudzviet iesāksies ar intensīvu lietu, tomēr jau naktī uz otrdienu atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies un nokrišņi mitēsies. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 14 metri sekundē.

Darba nedēļas sākumā vēl saglabāsies silts laiks - dienās gaiss iesils līdz +18, +22 grādiem, bet naktīs temperatūra nebūs zemāka par +12, +18 grādiem.

Trešdien pēcpusdienā no rietumiem valsts teritorijai pietuvosies plaša nokrišņu zona, tādēļ daudzviet līs, vietām gaidāmas arī stipras pērkona lietusgāzes.

Lietains laiks saglabāsies arī ceturtdien un piektdien. Nedēļas beigās piekrastes rajonos iespējams arī brāzmains vējš, kas var sasniegt pat 20 metri sekundē. Līdz ar nokrišņu zonu Latvijā ieplūdīs arī vēsāks gaiss - maksimālā gaisa temperatūra dienās vairs nepārsniegs +19, +20 grādus, tomēr naktis, pateicoties biezajai mākoņu segai, saglabāsies salīdzinoši siltas - +12, +16 grādu robežās.