Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Arī svētdien gaidāms liels karstums un īslaicīgs lietus

© F64

Svētdien Latvijā turpināsies karstums, taču gaidāms arī īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, liecina Latvija Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Šonakt, mazinoties anticiklona ietekmei, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un vietām īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā var būt brāzmains. Dažviet var izveidoties dūmaka un migla. Termometra stabiņš noslīdēs līdz +14…+20 grādu atzīmei.

Rīgā naktī būs mainīgs mākoņu daudzums un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra gaidāma +18...+20 grādu robežās.

Rīt dienā saule mīsies ar mākoņiem un daudzviet īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns mainīga virziena, negaisa laikā brāzmains vējš. Gaisa temperatūra gaidāma +26…+31 grāda robežās, piekrastes rajonos par dažiem grādiem vēsāks, tur gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem.

Rīgā mākoņi vien daļēji aizklās debesis un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +28…+30 grādu atzīmei.