Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sestdien gaiss iesils līdz pat +22, taču gaidāms stiprs vējš

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Sestdien Latvijā ziemeļu, ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metru sekundē, prognozē sinoptiķi.

Palielināsies mākoņu daudzums, spīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Vēja dēļ būs paaugstināta ugunsbīstamība.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +17..+22 grādiem, piekrastē vietām līdz +14 grādiem.

Rīgā sausa un pārsvarā saulaina sestdiena, ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, bet Jūrmalā gaidāmi tikai +15 grādi.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Skandināvijā un ciklons Ukrainā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 764 dzīvsudraba staba milimetriem Latgales dienvidos līdz 769 milimetriem Kurzemes ziemeļrietumos.

Sestdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vienīgi vietām Latgalē un Sēlijā - mākoņains, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš, Latgalē brāzmās līdz 11 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija no +2..+3 grādiem vietām Kurzemē un Vidzemē līdz +11 grādiem Latgales dienvidos. Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +12..+15 grādi.

Rīgā saulains rīts, pūš lēns ziemeļu vējš, termometra stabiņš kāpj virs +10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,1 grāda Ventspilī līdz +20,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.maijā bija +36 grādi Portugālē, Spānijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -8 grādi Alpu kalnos.