Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmās prognozes: Vai šogad gaidāmi balti Ziemassvētki?

© SCANPIX

Straujiem soļiem tuvojas 2018.gada nogale un, iespējams, daudzi no mums kāro uzzināt, vai šogad beidzot varam cerēt, ka sagaidīsim baltus Ziemassvētkus. Kamēr Latvijas meteorologi vēl nav izteikuši prognozes par laiku decembra izskaņā, amerikāņu sinoptiķu organizācijas "Accuweather" prognozes nav pārāk iepriecinošas.

Šis gads Latvijā iepriecinājis ar patiešām ilgu un karstu vasaru. Arī rudens šogad bijis gana silts un par pavisam nepatīkamiem laikapstākļiem vismaz pagaidām sūdzēties nevaram.

Prognozes par laikapstākļiem Rīgā liecina, ka decembrī šeit gaisa temperatūra dienas laikā būs robežās no -3 līdz +5 grādiem, savukārt naktī no 0 līdz -8 grādiem.

Šī brīža prognozes par gaidāmo laiku decembrī, kas publicētas "Accuweather", vismaz pagaidām neliecina, ka gada pēdējā mēnesī Latvijā gaidāms stiprs sals un sniegs. Piemēram, prognozes par laikapstākļiem Rīgā liecina, ka decembrī šeit gaisa temperatūra dienas laikā būs robežās no -3 līdz +5 grādiem, savukārt naktī no 0 līdz -8 grādiem.

Lai gan redzams, ka dažas dienas pirms Ziemassvētkiem šeit gaidāms sniegs, tomēr pagaidām tiek prognozēts, ka decembrī gaidāms pārsvarā lietains laiks. Līdzīgi laikapstākļi šajā mēnesī gaidāmi arī citviet Latvijā.

Jau vēstīts, ka šogad Latvijā bijušas jau 55 dienas, kad vietām valstī pārspēts kāds siltuma rekords. Maksimālās gaisa temperatūras rekordi laboti teju piektdaļā no aizvadītajām gada 306 dienām.