Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jau 10 dienas meklē mirušās Luīzes mammu. Kas par notikušo zināms līdz šim?

© Ieva Zemīte

Pagājušās ceturtdiena rītā Anna Jansone ar četrus mēnešus veco meitu Luīzi Evertovsku izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Kopš tā brīža viņa vairs nav redzēta. Annu un Luīzi Valsts policija meklēšanā izsludināja tās pašas dienas, tas ir, 1. novembra vakarā. Nākamajā rītā nomas automašīnā pie Ķemeru tīreļa tika atrasta Luīze, diemžēl mirusi. Annas meklēšana turpinās jau desmito dienu.

Apkopojot publiski izskanējušo informāciju, var secināt, ka Anna Jansone 1. novembrī ap pulksten 9 kopā ar savu meitiņu Luīzi atstājusi savu mājvietu Rīgā, Pētersalas ielā. Sākotnēji pārvietojusies ar taksometru, pēc tam - nomas mašīnu. Annas vīrs Juris trauksmi sacēlis 1. novembra vakarā, jo sieva nebija izņēmusi no bērnudārza vecāko meitu un viņas telefons bija izslēgts. Policija reaģējusi ātri, brigāde, pēc Jura stāstītā, atbraukusi jau pēc 15 minūtēm. Presei un sabiedrībai ziņu par pazudušo Annu un četrus mēnešus veco Lūzi, VP izplatīja 1. novembri pulksten 23.13. Nākamajā rītā Valgundes pagastā tika atrasta nomas automašīna "Toyota Corolla", kuras salonā atradās mirusī Luīze. Par zīdaiņa nāvi sākts kriminālprocess, un, lai noteiktu nāves cēloni, ir nozīmētas ekspertīzes.

Juris sociālajos tīklos izteicis versiju, ka, iespējams, zīdainītis miris jau mājās un Annas bēgšana bijusi neadekvāta rīcība. Mirušās Luīzes tēvs sociālajos tīklos stāsta, ka viņa dzīvesbiedre nopietni cīnījusies ar pēcdzemdību depresiju, tajā skaitā apmeklējusi ārstus un lietojusi recepšu medikamentus.

Kā notiek meklēšana?

Annas meklēšanā ir iesaistīti ne tikai Valsts policijas, Zemessardzes un VUGD speciālisti, bet arī sabiedriskā organizācija "Bezvēsts.lv" , K9 SOS biedrība un pazudušās sievietes paziņas.

Pazudušās Annas vīrs Juris Evertovskis mikroblogošanas vietnē "X" regulāri publicē kartes, kurās redzamas jau pārmeklētās vietas.

Viņš joprojām cer, ka Anna ir dzīva.

"Es joprojām ceru, ka dārgā dzīvo," vēsta Jura Evertovska ieraksts 9. novembrī.

Meklēšana Ir iesaistīt ūdenslīdēji un meklēšana notiek arī ar dronu. Neatkarīgā, apmeklējot vietu, kur pazuda Anna, satika vairākus glābējus, kuri stāstīja par vairākām aizdomīgām vietām apkārtnē, kuras tiek pārbaudītas. Fotoreportāža. Annas pazušanas vietā glābēji atrod vairākas aizdomīgas detaļas

Valsts policija atgādina, ka sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs un melnas krāsas zābakos.

Policija atkārtoti aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri varētu būt redzējuši sievieti vai kuru rīcībā ir jebkāda noderīga informācija, kas varētu palīdzēt viņas meklēšanā.

Meklējot pazudušo Annu Jansoni, policija 6. novembrī lūdza atsaukties iedzīvotājus ar videoreģistratoru ierakstiem, kuri šā gada 1.novembrī no plkst.11 līdz 17 brauca pa autoceļu P101 Kalnciems-Kūdra. Tiek meklēti ieraksti no videoreģistratoriem transportlīdzekļos, kas minētajā laikā pārvietojās starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvotu vietu Kaļķis, un Ventspils šoseju (A10), apdzīvotu vietu Kūdra.

Iedzīvotāji ar videoreģistratoru ierakstiem aicināti sazināties ar VP, zvanot pa tālruņa numuru 67 086 678 vai 110, vai arī rakstot e-pastā "meklesana@riga.vp.gov.lv"

Pretrunas paustajā

Apkopojot oficiāli pieejamo informāciju, portāls NRA secināja, ka ir vairākas nesakritības sniegtajā informācijā, piemēram, Valsts policija informē, ka ar "Bolt" sazinājusies jau 1. novembra pulksten, bet "Bolt" apgalvo, ka pirmā saziņa notikusi 2.novembrī aptuveni plkst.3. Vairāk šeit:Kurš melo? Pretrunas VP, "Bolt" un mirušās Luīzes tēva stāstītajā

Juris stāsta, jau 1. novembra naktī zinājis aptuvenu Annas iespējamo atrašanās vietu jelgavas novadā un informējis par to policiju, taču policijas darbinieki bav vēlējušies doties naktī meklēt. Viņš to ir darījis viens, bet nesekmīgi. Turklāt, izrādījies, ka viņš meklēšanu pārtraucis netālu no vietas, kur nākamajā rītā atrasta automašīna.
Valsts polcija savukārt apgalvo, ka meklēšanu uzsākusi nekavējoties.