Kurš melo? Pretrunas VP, "Bolt" un mirušās Luīzes tēva stāstītajā

© Pixabay.com

Pagājušās nedēļas beigās Latvija pāršalca traģiska ziņa. 1.novembrī no dzīvesvietas Rīgā nezināmā virzienā devās Anna Jansone ar četrus mēnešus veco Luīzi. 2. novembra rītā zīdainīti bez dzīvības pazīmēm atrada nomas auto tālu no mājām - Valgundes mežos. Valsts policijas, auto nomas uzņēmuma "Bolt" un mirušās Luīzes tēta stāstītajā par meklēšanas pasākumiem ir saklausāmas pretrunas.

Mirušās Luīzes tētis Juris Evertovskis medijiem stāstīja, ka 1. novembra vakarā sapratis, ka kaut kas nav labi, jo Anna nebija izņēmusi vecāko meitu no bērnudārza un viņas telefons bijis izslēgts.

"Divas stundas bija pagājušas, kopš konstatēju, ka viņas nav. Izdevās ātri pārliecināt [policiju], ka jāuztver nopietni, un atbrauca ekipāža," stāstīja Juris.

Tieši viņš esot sapratis, ka Ana izmantojusi uzņēmuma "Bolt" nomas automašīnu. Savukārt "Google" meklēšanas vēsturē bijis redzams, ka Anna no sava telefona pētījusi Jelgavas novada karti. Juris lūdzis policijai doties turp, taču viņam atteica, ka pa nakti neko nemeklēs, tāpēc viņš aizbraucis viens. Taču meklēšana nevainagojās panākumiem. Tikai nākamjā dienā, tas ir 2. novembrī, kad mežā tika atrasts nomas auto, Juris saprata, ka meklējumos bijis ļoti tuvu. Viņš pārdzīvo, ka pats neatrada mašīnu ātrāk. Saskaņā ar policijas pausto, nomas automašīnu “Toyota Corolla”, kuras salonā diemžēl atradās miris zīdainis, tika atrasta 2. novembrī ap pulksten 11.00 meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā.

"Tā, mani šodien beidzot sadusmoja Valsts policija. Jūsējie man vakar uz vietas teica, ka par to, kur mašīnā bija zīdainis, nav zināms, jo pirmie mašīnu sasniedza mediķi. A šis čalis pavisam citādi saka. Kā tad īsti bija, kurš palabos? Par meklēšanu... es stundas astoņas pirms tam jau informēju, ka izmantots "Bolts". Un aptuvenā apvidus koordinātas. Šai gadījumā mērķtiecīgā iegūšana izpaudās tikai ar to, ka jums izdevās no "Bolt" dabūt info, bet ne baigi laicīgi, " šādus vārdus policijai Juris veltīja 3. novembra vakarā, noskatoties TV3 raidījuma "Degpunktā" sižetu.

VP gan noraida mirušās Luīzes tēva pārmetumus par policijas tūlītēju neiesaistīšanos

Policijā norādīja, ka pirmo reizi VP pārstāvji telefoniski ar "Bolt" sazinājās 1. novembra plkst. 22.02.

Valsts policija uzsver, ka, saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus. Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

"Bolt Drive" savukārt norādīja, ka visa saziņa starp Valsts policijas pārstāvjiem un "Bolt Drive" notika vienā un tajā pašā datumā, tas ir, 2.novembrī. Pirmo pieprasījumu no Valsts policijas "Bolt Drive" pārstāvis saņēma 2.novembrī aptuveni plkst.3 no rīta. Konkrētais pieprasījums bija par iespējamiem taksometru braucieniem. Nākamo precizēto pieprasījumu no Valsts policijas "Bolt Drive" pārstāvis saņēma 2. novembra plkst.8. Tas bija jau konkrēti par "Bolt Drive" automašīnu. Informācija un GPS datus par konkrēto automašīnu "Bolt Drive" nodevis nekavējoties. Plašāks "Bolt Drive" komentārs izlasāms šeit.

Policijā atzīmēja, ka par katru izmeklēšanas detaļu aktīvā izmeklēšanā patlaban publiski komentēt nevar.

Jau ziņots, ka 1989.gadā dzimusī Anna Jansone ar četrus mēnešus veco meitu Luīzi 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Valsts policija uzsāka abu pazudušp meklēšanu. 2.novembrī meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris zīdainītis - 4 mēnešus vecā Luīze.

Annas meklēšana turpinās

Policija atkārtoti aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri varētu būt redzējuši sievieti vai kuru rīcībā ir jebkāda noderīga informācija, kas varētu palīdzēt viņas meklēšanā. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110. Sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs un melnas krāsas zābakos.

Latvijā

Apritot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darba pirmajam gadam, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) par nozīmīgākajiem ministrijas sasniegumiem uzskata sociālo grupu pabalstu apmēru pieaugumu, pensiju indeksācijas modeļa izstrādi, kā arī neapliekamā minimuma celšanu un minimālās mēnešalgas paaugstināšanu no 620 līdz 700 eiro.

Svarīgākais