Cietumos pieaug pašnāvību mēģinājumu skaits

Latvijas cietumos pēdējā laikā pieaudzis pašnāvību mēģinājumu skaits un viens gadījums beidzies ar ieslodzītā nāvi, šovakar ziņo telekompānijas LNT raidījums "Degpunktā".

Kā ziņo raidījums, pirmais gadījums noticis 19.septembra vakarā, taču, spriežot pēc tā, ko sacījis cietuma darbinieks, ātrā palīdzība izsaukta tikai pēc ieslodzītā nāves, kuru mediķi arī apstiprinājuši. Ārsts, kurš bija notikuma vietā, apgalvojis, ka notikušā apstākļi ir visai mīklaini, jo brūce rokā neesot bijusi tik liela, lai būtu nāvējoša.

Arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka Visvalža Puķītes atbildē raidījumam teikts, ka ieslodzītā rokas sagriešana konstatēta jau stundu pirms ātro izsaukšanas, taču viņš atteicies no medicīniskās palīdzības un uzvedies agresīvi.

Parasti tādos gadījumos palīdzību sniedz ar varu, taču šoreiz tas nav darīts, ziņo "Degpunktā".

Savukārt otrs izsaukums saņemts 20.septembrī plkst.20.30. Divas dienas pirms tam Brasas cietumā ievesta Ieslodzījuma vietu pārvaldes specvienība "Vairogs", kuras darbinieki ne pārāk maigi esot izturējušies pret vairākiem ieslodzītajiem.

Protestējot pret to, divi 26 un 27 gadus veci vīrieši pārgriezuši sev vēnas un vēderu, kā izrādās, pat divas reizes.

Puķīte atbildē raidījumam gan uzsvēris, ka, lai cīnītos ar aizliegto vielu apriti, Brasas cietumā veikta kompleksā pārbaude, kuras laikā nevienam ieslodzītajam miesas bojājumi neesot nodarīti, taču viņi tādā veidā vienkārši esot izteikuši savu neapmierinātību.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais