Stradiņa slimnīcas teritorijā atkal atrasts cilvēka līķis

Paula Stradiņa slimnīcas teritorijā šonedēļ atkal atrasts cilvēka līķis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, otrdien, 4.decembrī, ap plkst.22 policija saņēma zvanu no kādas personas, kas ziņoja, ka Stradiņa slimnīcas pagalmā atrodas vīrieša līķis.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi guva apstiprinājumu šai informācijai. Mirušais bija 1944.gadā dzimis vīrietis. Pazīmes, kas liecinātu, ka cilvēks miris vardarbīgā nāvē, policisti nekonstatēja.

Tomēr pieejamā informācija ir pretrunīga, jo savukārt Stradiņa slimnīcas pārstāve Ieva Stibe informē, ka 3. decembrī pacients pats patvaļīgi pametis kādu no slimnīcas nodaļām, un policijas palīdzība lūgta uzreiz, konstatējot vīrieša prombūtni. Slimnīcas personāls nekavējoties sācis pacienta meklēšanu, iesaistot apsardzi un Valsts policiju. Meklēšanas rezultātā 4.decembrī pacienta mirstīgās atliekas atrastas slimnīcai pieguļošā teritorijā.

Sīkāku informāciju slimnīcā par notikušo nesniedz, jo to lūguši pacienta piederīgie. Zināms, ka no slimnīcas nodaļām nereti pacienti aiziet patvaļīgi. Īpašas apsardzes, aks uzmanītu aizejošos pacientus, kuriem vēl būtu jāpaliek slimnīcā, nodaļās nav.

Par notikušo sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes.

Kā ziņots, šī nav pirmā reize pēdējo mēnešu laikā, kad Stradiņa slimnīcas teritorijā atrasts līķis. Maijā tur tika atrastas fotogrāfa Valda Lavrinoviča mirstīgās atliekas. Izrādījās, ka Lavrinoviča līķis nebija pamanīts aptuveni mēnesi, un, kad to atrada, ķermenis jau bija sadalīšanās stadijā.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais