Dzīvokļa ugunsgrēkā Ķekavas novadā cietis cilvēks

© Oksana Džadana / F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. oktobra plkst. 6.30 līdz 17. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 23.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Pieneņu ielu Rīgā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 5 m2 platībā. No mājas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējās divi cilvēki. Plkst. 01.16 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.04 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ķekavas novada Baldoni, kur dega vienstāva tenta angārs un tajā esošā tehnika 196 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošo angāru. Plkst. 00.46 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.47 saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 6 m2 platībā.

Ar glābšanas maskas palīdzību izvedot cauri sadūmotai videi, ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš ugunsgrēkā cieta. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki.

Diemžēl notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja dūmu detektora brīdinošo skaņas signālu. Plkst. 20.30 ugunsgrēks likvidēts.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēka, garāža, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglās automašīnas motortelpa, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kūdra, riepa un atkritumi.

Svarīgākais