Novērsti 36 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu

© Jānis Pipars / F64

Trešdien, 16. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 36 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4856 cilvēki, informē Valsts robežsardzē.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 21 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji.

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Īrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Turcijas, vienam Ukrainas, vienam Armēnijas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, savukārt Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Kazahstānas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Moldovas, divi Uzbekistānas un divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Moldovas un viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Uzbekistānas, vienam Gruzijas, vienam Baltkrievijas un vienam Sjerraleones pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai - septiņiem Baltkrievijas, pieciem Uzbekistānas, diviem Latvijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Gruzijas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas, vienam Serbijas, vienam Spānijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Svarīgākais