Atbalsta 2,65 miljonu eiro pārdali pedagogu algām

© Oksana Džadana / F64

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien atbalstīja 2 647 978 eiro finansējuma pārdali, lai nodrošinātu pedagogu darba samaksu 2024. gadā, ņemot vērā izglītojamo skaita un struktūras izmaiņas 2024. gada 1. septembrī un to ietekmi.

Tostarp uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta apakšprogrammu "Dotācija privātajām mācību iestādēm" 2 642 198 eiro apmērā tiks pārdalīti līdzekļi no mērķdotācijām pašvaldībām un no IZM budžeta apakšprogrammas "Dotācija brīvpusdienu nodrošināšanai 1., 2., 3. un 4. klases izglītojamiem".

Savukārt uz IZM budžeta apakšprogrammu "Vispārējās izglītības atbalsta pasākumi" tiks pārdalīti līdzekļi 5780 eiro apmērā no valsts budžeta resora "Mērķdotācijas pašvaldībām".

Iepriekšminētā apropriācijas pārdale neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo bilanci.

Par šo pārdali vēl būs jābalso Saeimai.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.