Saistībā ar nelegālās imigrācijas organizēšanu šogad sākti vismaz 72 kriminālprocesi

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šogad par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā sākti 72 kriminālprocesi pret 44 personām, aģentūra LETA uzzināja Valsts robežsardzē.

No minētajiem 37 kriminālprocesi ir izdalīti atsevišķā lietvedībā no citiem, iepriekš sāktiem kriminālprocesiem.

Jau ziņots, ka otrdien Aizkraukles novadā pēc bēgšanas aizturēti nelegālie imigrantu un divi viņu pārvadātāji. Minētie cilvēki bija pārvietojušies ar mikroautobusu, kas bija aprīkots ne tikai ar viltotu policijas trafarējumu un bākugunīm, bet arī ar viltotu valsts numurzīmi, kāda bijusi īstai policijas automašīnai. Bēgļu apturēšanai izmantoti šaujamieroči un divi no imigrantiem ievainoti.

Tāpat ziņots, ka robežsardze oktobra sākumā Rēzeknes novadā aizturēja Latvijas pilsoni, kurš "Telegram" lietotnē organizēja deviņu migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu.

Tikmēr augustā vienas nedēļas laikā robežsargi Krāslavas novadā konstatēja jau otro ar slēpni aprīkotu kravas furgonu, kas paredzēts nelegālo migrantu pārvadāšanai.

LETA apkopotā informācija liecina, ka šogad starp aizturētajiem imigrantu pārvadātājiem ir ne tikai Latvijas, bet arī Gruzijas, Ukrainas un Šrilankas pilsoņi.

Šogad kopumā apturēti 4657 personu mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 18 cilvēki.

Valdība iepriekš nolēma līdz 31.decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā. Līdz šim šāds režīms bija noteikts līdz 12.septembrim.