VUGD 24 stundu laikā dzēsuši 12 ugunsgrēkus

© Ģirts Ozoliņš / F64

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki devušies dzēst 12 ugunsgrēkus, aģentūru LETA informēja VUGD.

Šonakt plkst.1.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur dega divstāvu mūra vasarnīca un pirts 90 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki.

Šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbos strādāja Limbažu, Saulkrastu un Ādažu ugunsdzēsēji, kā arī Tūjas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.6.03.

Sestdien plkst.21.26 saņemts izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega sērkociņi un papīrs 0,1 kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms ugunsdzēsēju ierašanās. No ēkas evakuējās 21 cilvēks. Ugunsdzēsēji pārbaudīja telpas, kā arī izvēdināja kāpņu telpu.

Savukārt plkst.4.55 saņemts izsaukums uz Madonas ielu Rīgā, kur 16 stāvu dzīvojamās mājas pirmā stāvā liftā dega papīri 0,5 kvadrātmetru platībā. No ēkas bija evakuējušies deviņi cilvēki.

Tāpat VUGD vakarpusē saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Asares pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega gulta divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba cietušo. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Īsi pirms pusnakts saņemts izsaukums uz Valmieras pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji divu kvadrātmetru platībā. No ēkas pirms ugunsdzēsēju ierašanās evakuējušies divi cilvēki. Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors.

Svarīgākais