Nedēļas nogales izklaide - kaķu izstāde

© pixabay.com

Rīgā šajā nedēļas nogalē, 28.septembrī un 29.septembrī, izstādē "ATTA centrā" būs apskatāmi 27 šķirņu kaķi, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Izstādē piedalīsies kaķi no Baltijas, Skandināvijas, Polijas, Itālijas un Grieķijas.

Vienlaikus būs iespējams apskatīt 200 kaķus, tostarp labi pazīstamos Persijas un Britu šķirnes kaķus, Meinkūnus un Sfinksus, gan arī retāk sastopamu šķirņu dzīvniekus - Ragdolus, Ēģiptes Mau, Kartēzijas un Ņevas Maskarādes, Ociketus, Tajas kaķus un Turku Angoras kaķus.

Katrā izstādes dienā notiks kaķu vērtēšana, kurā starptautiskie tiesneši no dažādām valstīm apskatīs un novērtē katru kaķi, salīdzina tos šķirņu un krāsu grupās, un izvēlēsies nominantus fināla sacensībām.

Pēcpusdienā notiks fināls, kurā katru dienu no katras šķirņu grupas seši kaķi saņems labākā kaķēna un juniora, labākā sterilizētā dzīvnieka, labākā pieaugušā dzīvnieka titulu. Savukārt noslēgumā četri kaķi iegūs Labākā no labākajiem atzīmi.

Izstāde apmeklētājiem būs atvērta abas dienas no plkst.10 līdz 16.30.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais