Būtiski pieaudzis pieteikto auto sadursmju apdrošināšanas atlīdzību skaits; izmaksāti jau vairāki miljoni

© Dmitrijs Suļžics / F64

Šovasar ievērojami - par 63% - palielinājies apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par auto sadursmēm, salīdzinot ar pērnā gada vasaru, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas sabiedrības "Balta" (PZU grupa) pārstāvji.

Šā gada vasaras mēnešos "Balta" atlīdzībās par autotransporta sadursmēm ar citu transportlīdzekli izmaksājusi jau gandrīz 3,2 miljonus eiro.

Īpaši daudz sadursmju uz Latvijas autoceļiem notikušas tieši vasaras mēnešos. Pieteikto atlīdzību skaits tuvojies 2000, kas ir par 63% vairāk nekā pērnā gada vasarā, un tie veido gandrīz pusi no visām "Baltas" šogad pieteiktajām apdrošināšanas atlīdzībām par sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem.

Par sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem šogad "Balta" ir izmaksājusi jau 6,7 miljonus eiro. No astoņiem gadījumiem, kad atlīdzība pārsniegusi 30 000 eiro, septiņi notikuši vasaras mēnešos. Lielākā summa - vairāk nekā 66 000 eiro - izmaksāta kādam "BMW X5" īpašniekam, vēl divu spēkratu - cita "BMW X5" un "Volvo XC90" - vadītājiem izmaksāti vairāk nekā 40 000 eiro.

"Balta" 2023.gadā strādāja ar peļņu 20,393 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2022.gadā. Bruto apdrošināšanas prēmijās "Balta" pagājušajā gadā parakstīja 169,6 miljonus eiro.

"Balta" ietilpst PZU grupā.

Svarīgākais