Saeima VK padomes locekļa amatā apstiprina Mārtiņu Āboliņu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ceturtdien, 19. septembrī, Saeima Valsts kontroles padomes locekļa amatā uz četriem gadiem apstiprināja Mārtiņu Āboliņu.

Konkurss tika organizēts, jo padomes loceklei Inesei Kalvānei septembrī beidzās pilnvaru termiņš.

Pretendentu atlase notika trīs kārtās, izvērtējot pretendentu atbilstību prasībām, iesniegto un izklāstīto redzējumu par Valsts kontroles iespējām ar revīziju darbu sniegt ieguldījumu ekonomikas, satiksmes un enerģētikas jomās esošo un klimata pārmaiņu radīto izaicinājumu pārvarēšanā, motivāciju strādāt amatā un vadības kompetences.

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins: “Āboliņa kunga zināšanas un pieredze stiprinās Valsts kontroles komandu un ļaus turpināt paaugstināt revīziju darba produktivitāti un turpināt attīstīt sadarbību ar sabiedrību un ar valsts un pašvaldību institūcijām.”

Jaunapstiprinātais Valsts kontroles padomes loceklis Mārtiņš Āboliņš: “Darbs Valsts kontrolē ļaus apvienot manu līdzšinējo pieredzi valsts pārvaldē un finanšu nozarē. Vienlaikus izpratne par ekonomiskajiem procesiem sniegs iespēju revīzijās plašāk vērtēt tieši ekonomiskos jautājumus. Mans mērķis, pievienojoties Valsts kontroles komandai, ir pilnveidot publiskā sektora produktivitāti un efektivitāti, vairojot visas Latvijas sabiedrības labklājību.

Mārtiņš Āboliņš ieguvis maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē.

Kopš 2020. gada marta Mārtiņš Āboliņš bija Fiskālās disciplīnas padomes loceklis, bet sākot ar 2023. gada janvāri - padomes priekšsēdētājas vietnieks. Tāpat bijis bankas “Citadele” ekonomists.

Mārtiņam Āboliņam ir vairāk nekā desmit gadu pieredzi Latvijas un globālo ekonomisko procesu analīzē un prognozēšanā. Iepriekš strādājis Finanšu ministrijā, kur guvis plašu starptautisko pieredzi, pārstāvot Latviju Eiropas Komisijas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas darba grupā. Pieredzes apmaiņā strādājis Lielbritānijas Finanšu ministrijā.