Zināms, cik viens onoloģijas pacients varēs saņemt no "Latvenergo" ziedojuma

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ņemot vērā valstī sarežģīto situāciju onkoloģijas jomā, kā arī atsaucoties uz premjeres un ekonomikas ministra iniciatīvu meklēt plašāku atbalstu onkoloģijas pacientu atbalstam, AS "Latvenergo" 2024.gada augustā lēma sniegt 200 000 eiro atbalstu onkoloģijas pacientiem medikamentu apmaksai. 2024.gada 18.septembrī tika noslēgts ziedojuma līgums starp AS "Latvenergo" un fondu Ziedot.lv, un tiek uzsākta palīdzības sniegšana, vēsta Ziedot.lv.

No šodienas, uz palīdzību medikamentu apmaksai var pretendēt ikviens onkoloģijas pacients, kuram ārstu konsīlijs nozīmējis medikamentus, kas konkrētajam pacientam tiek kompensēts daļējā apmērā vai individuālā kompensācija ir atteikta. Programmas ietvaros tiks sniegta palīdzība līdz pat 10 000 eiro apmērā vienai personai, lai dotu iespēju pēc iespējas ātrāk uzsākt ārstēšanu vai iesāktas ārstniecības turpināšanai.

Palīdzību onkoloģijas pacienti varēs saņemt, kamēr būs pieejams AS "Latvenergo" ziedojuma finansējums. Atbalsts tiks piešķirts kārtējam medikamentu kursam, saskaņā ar ārstēšanas plānu. Netiks atbalstīta medikamentu iegāde priekšdienām, vairākiem kursiem uz priekšu.